Marieta, Marieta…

Què té aquest conte que ens atrau tant?

D’entre totes les rondalles catalanes, aquesta és de les que tenen més requesta.

És una rondalla de por. 

Com quasi totes les rondalles, és políticament incorrecta. 

I és una rondalla de menuts entremaliats que desobeeixen els pares, trenquen les normes, s’aparten de la tradició… I fent la malifeta, posen en greu perill la seva pròpia vida.

Com totes les rondalles, podem explicar-la de moltes maneres diferents. Hi ha moltes versions. Alguna truculenta. 

Explicant aquesta rondalla podem graduar la por segons l’edat dels nens que l’han d’escoltar. Nosaltres hem intentat rescabalar la rondalla amb tota la seva nuesa i el seu misteri, però hem escollit aquella versió més apta per a totes les edats. 

Durant anys hem tingut una versió d’aquesta rondalla penjada a la nostra web. No cal dir que ha estat una de les pàgines més visitades. Ara, per celebrar la publicació de “Rondalles inoblidables“, us oferim la versió que apareix publicada al llibre. 

Cliqueu “Contalles i rondalles”. Busqueu el conte de la Marieta i a llegir! 

(Ah, per completar la lectura, també podeu buscar el deliciós poema “Cau la neu“, que tenim penjat a la mateixa secció. És obra d’Apel·les Mestres, i parla d’aquesta rondalla de terror tan nostra. Per cert, Xavier Ribalta en va fer una meravellosa cançó al disc titulat “Cants íntims d’Apel·les Mestres”). 

Deixa un comentari