Per jugar i no parar

El proper dissabte 18 de setembre estarem a la Plaça Comercial de Barcelona, a tocar del Born Centre de Cultura i Memòria, participant en la Jornada “Lúdicament bestial”, dedicada als jocs de carrer tradicionals i al bestiari popular.

Allí presentarem “Carnet de jugar”, el darrer llibret de la Biblioteca del Cordill, un manual amb instruccions per a 52 jocs de la nostra tradició (i de més enllà).

L’autor és Víctor Baroja i Benlliure, mestre i apassionat del joc, membre de la Companyia de Jocs l’Anònima i president de la Federació de Jocs, Esports i Deports Tradicionals. En Víctor és un reconegut divulgador i activista, que no para de treballar a favor del joc tradicional. 

Des de les onze del matí fins a les set de la tarda podreu gaudir d’un munt de jocs. També tindreu l’ocasió de contemplar divertits esports tradicionals recuperats arreu del país, com la cursa de dolls de Cadaquès, l’aixecada de càntirs d’Argentona o la cursa de cresols i pedres de Prat de Comte.

Recordeu que també podreu visitar tot el bestiari festiu de Barcelona, que durant aquests dies es troba concentrat al Born Centre de Cultura i Memòria. En total, són una seixantena de figures, que ja estan a punt per a les ballades de de la  Mercè 2021.

Ah! Tindrem l’ocasió també de presentar-vos un llibre “acabat de sortir del forn”. És la quarta edició, totalment renovada, del llibre-joc “L’arbre refranyer: Mil-en-branca”, que ofereix  més de 4.000 refranys i dites populars. És un llibre per llegir, però també per jugar, perquè d’una forma intuïtiva, fàcil i divertida permet fer preguntes per tal que jugueu a endevinar el final de totes i cadascuna de les sentències del llibre. 

Deixa un comentari