Fem pizza a casa
1. Poseu la farina en un bol. Afegiu-hi el llevat. El llevat fresc es desfà amb els dits,
integrant-lo a la farina. Si no teniu llevat fresc, podeu posar-ne de sec (llevat sec
per fer pa: al súper en venen).
2. Afegiu la sal, l’oli i l’aigua. Barregeu.
3. Pasteu la massa sobre el marbre.
4. Enfarineu una mica el marbre i feu una bola.
5. Deixeu reposar la bola de 30 a 70 minuts en un bol enfarinat.
6. Preescalfeu el forn a 250 graus C.
7. Enfarineu una mica el marbre i poseu-hi la massa. Partiu-la en 2 trossos, fent 2
boles amb el mètode de doblegar.
8. Esteneu al marbre cada bola, apretant amb el corró, des del centre cap als
costats, fent una forma rodona. Gireu-la i torneu-la a estendre, fins a tenir una base
plana, molt fina.
9. Poseu la base en una plata de forn enfarinada i amb una mica d’oli. Cobriu-la
amb la salsa i la resta d’ingredients.
10. Enforneu. Baixeu la temperatura a 220 graus C. Espereu uns 12 minuts. I
llestos!
Ingredients per a dues pizzes
Per a la massa:
250 grams de farina (millor si és de força)
8 grams de llevat (millor si és fresc) (si és sec, podeu fer la mesura amb mitja
culleradeta de postres)
mitja culleradeta de sal
mig got d’aigua
3 cullerades soperes d’oli d’oliva
Per a la cobertura:
salsa de tomàquet
50 g de mozzarela de búfala
formatge
pernil dolç
orenga