Arròs verd
Al Cordill ens agraden les receptes fàcils i poderoses. Com les que feia l’àvia.
Les receptes de tota la vida.
Si voleu un arròs verd deliciós, rossegeu tres grills d’all a la paella amb un bon raig d’oli.
(Poseu els alls quan l’oli sigui calent. A nosaltres ens agrada trencar els alls entre els dits, a pressió, abans de pelar-los, per tal que desprenguin totes les seves aromes i tot el seu gust).
Quan siguin rossos, enretireu els alls i afegiu l’arròs a la paella, perquè es rossegi una miqueta amb l’oli dels alls.
(Recordeu la ració d’arròs: una tassa per persona. Va bé de rentar l’arròs abans de cuinar-lo).
Quan l’arròs hagi agafat una mica el gust de l’all, afegiu aigua. Podeu cobrir l’arròs. En bullir, poseu sal. Deixeu-lo coure 20 minuts.
Mentrestant feu una picada amb els alls rossejats, un bon manat de julivert i un bon raig d’oli. Afegiu aquesta picada a l’arròs, als últims minuts de cocció.
El color del julivert tenyirà tot l’arròs d’un verd molt bonic. Que aprofiti!
Ah, i recordeu: el julivert porta quatre vegades més vitamina C que les taronges i tres vegades més de ferro que els espinacs. Convé posar una mica de julivert als nostres plats!