Herbes que són remeis

Així que noteu els primers efectes d’un refredat, proveu de fer una tanda de gotes d’equinàcia (“Echinacea angustifolia”). Podeu comprar l’equinàcia a herboristeries i també a farmàcies. Assegureu-vos, això sí, de comprar una marca de qualitat, i compliu les instruccions d’ús. (Un cop obert, s’ha de guardar a la nevera).

El refredat és molest però s’ha de passar. Amb els canvis de temps, a vegades arrosseguem durant molts dies els refredats. Fins i tot les malalties lleus com els catarros ens haurien de servir per reajustar el cos, recuperar l’autoescolta, enlentir el ritme, foragitar l’estrés i recuperar les bones sensacions. El refredat demana descans, bona temperatura ambiental, aliments sans i naturals, res de tabac i res d’alcohol. Pensem que el refredat serveix per treure mocs i netejar el cos.
D’aquestes molèsties en sortirem més forts, i amb el cos més net.

L’equinàcia és una herba procedent de Nord-amèrica que reforça les defenses. En els darrers anys, molta gent ha notat els seus beneficis i l’han incorporat al seu botiquín, a la vora de moltes altres plantes que serveixen com a medicaments (la farigola, l’ortiga, la sàlvia, l’hipèric, la calèndula, la valeriana,el card marià…). Són els nostres medicaments naturals. Ho saben les iaies, i ho saben ara també molts metges.

Durant anys hem caigut en un abús de medicaments químics. A Espanya, en concret hi ha hagut un descontrol en l’administració exagerada de medicaments i ja es parla obertament d’un proper problema sanitari pel que fa a l’abús d’antibiòtics (entre persones però també entre animals).

Venim d’una tradició que usava les plantes com a remeis mèdics i anem cap a una societat que tornarà a valorar les herbes remeieres. Alemanya n’és la prova. Allí, les plantes com a remeis són molt freqüents a les farmàcies. Els metges les recepten i admeten que són medicaments. Aquesta tendència guanya adeptes també entre els metges de casa nostra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *