Adobem olives a casa

Segons la zona i el clima, les olives s’acostumen a collir, verdes, a partir del Pilar, o bé, negres, cap a finals d’any.


Hi ha mil receptes per conservar olives. Nosaltres us aconsellem que no feu servir la sosa càustica, i que us decanteu per procediments naturals.

  1. Poseu les olives en remull durant nou dies. Canvieu l’aigua a diari. Així es renten
    i se’ls treu l’amargor.
  2. Netegeu, pasteuritzeu i assequeu els pots de vidre que utilitzareu per guardar-
    les.
  3. Ompliu els pots amb una mica de timó, sajolida, all, fonoll, pebrot vermell…
    (esplaieu-vos en la tria d’herbes que més us agradin).
  4. Poseu les olives als pots.
  5. Prepareu una salmorra en fred, amb una part de sal per cada deu part d’aigua
    (també podeu fer una proporció de 1-9 o bé de 1-12, segons la varietat d’oliva i
    segons el vostre gust).
  6. Cobriu les olives amb aquesta salmorra.
  7. Tapeu. No cal fer-ho hermèticament (a les olives els va bé una mica d’aire).
  8. Deixeu-les macerar durant cinc o sis mesos.
  9. De tant en tant podeu obrir els pots per tastar les olives. Així veureu si estan a
    punt o encara han de macerar més temps.

I quan sigui el dia assenyalat d’encetar el pot… bon profit i bones olives!

Deixa un comentari