Adobem olives a casa
Segons la zona i el clima, les olives s’acostumen a collir, verdes, a partir del Pilar, o bé, negres, cap a finals d’any.
Hi ha mil receptes per conservar olives. Nosaltres us aconsellem que no feu servir la sosa càustica, i que us decanteu per procediments naturals.
- Poseu les olives en remull durant nou dies. Canvieu l’aigua a diari. Així es renten
i se’ls treu l’amargor. - Netegeu, pasteuritzeu i assequeu els pots de vidre que utilitzareu per guardar-
les. - Ompliu els pots amb una mica de timó, sajolida, all, fonoll, pebrot vermell…
(esplaieu-vos en la tria d’herbes que més us agradin). - Poseu les olives als pots.
- Prepareu una salmorra en fred, amb una part de sal per cada deu part d’aigua
(també podeu fer una proporció de 1-9 o bé de 1-12, segons la varietat d’oliva i
segons el vostre gust). - Cobriu les olives amb aquesta salmorra.
- Tapeu. No cal fer-ho hermèticament (a les olives els va bé una mica d’aire).
- Deixeu-les macerar durant cinc o sis mesos.
- De tant en tant podeu obrir els pots per tastar les olives. Així veureu si estan a
punt o encara han de macerar més temps.
I quan sigui el dia assenyalat d’encetar el pot… bon profit i bones olives!