Fem iogurt a casa
Fer iogurt a casa és molt senzill. Només cal assumir una rutina d’uns pocs minuts per tenir cada dia
un aliment molt nutritiu i saludable, sa i barat, per a tota la família. És bo de preparar el iogurt al
vespre, abans d’anar a dormir, quan la cuina ja està tota endreçada.
Agafeu un litre de llet fresca i escalfeu-la dins d’una olla. Ha d’arribar a una temperatura de 40-50
graus. Per saber la temperatura, no us caldrà usar termòmetre. Hi ha un mètode infalible: poseu el
dit dins la llet. Es tracta de fer el gest de posar i treure el dit de forma ràpida. Heu de notar que la
llet està calenta, però no ha de cremar.
Apagueu el foc i afegiu a la llet un iogurt. A nosaltres ens agrada de posar-hi un iogurt cremós, com
per exemple un iogurt grec. Remeneu perquè el iogurt es dissolgui a la llet. Podeu fer-ho amb una
forquilla o un batedor.
Tapeu l’olla i emboliqueu-la amb una manta durant dotze hores. Es tracta que l’olla mantingui la
calor el màxim d’estona possible. L’endemà al matí tindreu el iogurt fet. Poseu-lo en pots de vidre i
guardeu-los a la nevera.
Per a tot el procés va molt bé de fer servir una olla a pressió, perquè quan arriba el moment de tapar-
la, podem usar la tapadora hermètica, i així ens assegurem que aguanti més estona l’escalfor. Per
descomptat, també cobrirem l’olla amb una manta.
Fer iogurts a casa comporta estalvi de diners i de plàstics.