El porc i nosaltres
“Pocs animals com el porc han donat forma a la vida rural catalana. La matança era
motiu de trobada i festa familiar. També era l’assegurança d’un aliment valuós i
nutritiu per a la tota família durant tot l’any.”
Així comença “El porc i les seves receptes“, l’últim llibret publicat a la Biblioteca
del Cordill.
El llibret descriu una matança tradicional, tal com es feia a les terres de Catalunya,
València i Mallorca fins ben entrada la dècada dels 70. Poques tradicions tan
arrelades com la matança han condicionat els nostres hàbits alimentaris.
Ara el porc s’ha convertit en alguna cosa més que un aliment bàsic. S’ha convertit
en una requisit gastronòmic. Les xarcuteries ofereixen una àmplia gamma
d’exquisideses. Arreu del país es fan unes quantes festes molt populars que giren al
voltant de la cuina porc. I els restaurant reinterpreten els plats de porc més
tradicionals.
Al llibret trobareu més informació i un munt de receptes per fer a casa.