Refranys, refranys, refranys…

Refranys per llegir, refranys per jugar, refranys per pensar, refranys per compartir, refranys per transmetre.

Els refranys estan de moda! Us n’heu adonat?

Pel que fa a nosaltres… Ja tenim a punt la segona edició del llibre-joc “L’arbre refranyer: Mil-en-branca”.
És un llibre per aprendre i també per jugar, amb milers de refranys, sentències, locucions, cantarelles i dites populars de casa nostra.
Hem ampliat el contingut i hem procurat de millorar tot el llibre, però encara hem anat una mica més enllà…

També hem fet un joc, amb cartes i tauler, per poder jugar sense tenir el llibre.
Es tracta d’una mena de trivial de refranys i locucions, amb 112 cartes, i un total de 800 preguntes, per jugar amb tota la família. A més, pensem que també és un recurs molt bo per a  les escoles i per als casals d’avis. Els nens poden aprendre tot jugant, i els avis poden recordar i exercitar la memòria. I tot
s riuen i comparteixen una bona estona.
Aquí us mostrem el joc, dins d’una capsa que hem fet amb cartrons reciclats. Té un tauler i sis fitxes amb cartolines de color. Quasi tot és fet a mà, encolat amb la millor cola de casa: farina i aigua! (La fórmula?, una tassa de farina i tres d’aigua. Tot en un cassó al foc. Remeneu sense parar. Quan comença a bullir, treieu-ho del foc i refredeu-ho. Ja teniu la cola!, que és ideal per a fer paper-maché).

Però tornem al joc dels refranys. Resulta que encara hi ha més novetats.

Perquè també hem fet una versió digital de L’Arbre Refranyer: Mil-en-branca, tant o més bona que el llibre i les cartes. És una app per a dispositius Android, que hem creat conjuntament amb els joves de Al Gra Col·lectiu.

 

Ja us la podeu descarregar gratis en aquest enllaç. A veure si us agrada…

 

3 thoughts on “Refranys, refranys, refranys…

Deixa un comentari