Juny, mes de feina

El juny és el mes dedicat a la deessa Juno, esposa de Júpiter, protectora de les dones, de la llar domèstica, de la intuïció i la creativitat. Juno acostuma a associar-se a les espelmes blanques, però al juny no fan falta gaires espelmes perquè és quan el Sol va més alt.

Pel juny s’escau el Solstici d’Estiu, amb més de quinze hores de claror durant el dia i unes poques hores de fosca nit. Al camp tot floreix i els sembrats trenquen el color de verd a groc.
Per als pagesos cerealistes, és el mes que obre la gran feinada de l’estiu. A la terra baixa, amb el blat ja madur, ha començat la feina de la sega. I és també el temps dels fruits: de les cireres, dels albercocs i d’algunes varietats de pruna i préssec, així com de les peres de Sant Joan. També és temps de pujar els ramats a la muntanya, allà on passaran tot l’estiu.

Deixa un comentari