Almanac del Cordill 2023

L’Almanac del Cordill 2023 arriba carregat de contalles, tradicions i consells per fer la vida més útil i solidària. 

 

Aquest any tenim la col·laboració de la Ramona Santaeulàlia, mestra i divulgadora de la cultura popular i tradicional.

 

Filla de Castellar de la Ribera, al Solsonès, la Ramona forma part d’una família molt implicada amb el manteniment i la difusió del llegat cultural. De menuda, al voltant del foc, la Ramona havia vist i sentit la seva padrina Ció cantant i recitant de memòria un extens repertori de rondalles, poemes, llegendes i cançons. 

 

Aquest any portem molts refranys, unes quantes cançons valencianes, costums i efemèrides d’arreu de les nostres terres.

 

No descuidem les tasques de l’hort, ni les dades astronòmiques. Torna el Joc del Cordill, per als qui us agrada jugar amb les paraules, que ja sabem que sou molts.

 

També dediquem espais a l’ecologia. Busquem camins per preservar i mantenir la natura. Ho fem amb consells però també amb antics pensaments, com aquest: la naturalesa és cooperativa i solidària, abans que competitiva. La vida comporta obstacles, sacrifici i dolor. Als Vedes hindús se’ns diu que des del moment de néixer, ja estem consagrats al foc de la respiració. A pesar de tot, que bonica que és la vida!

Deixa un comentari