Setembre: temps de treball i previsió

El setembre, que és el novè mes de l’any, té un nom que actualment ens resulta equívoc, i que li ve del llatí. A l’antic calendari romà, l’any començava al març, i el setembre era el mes que feia set. D’aquí el nom: “september”, el mes que fa set. Ara és el que fa nou, i segueix essent el temps de la marxa de les orenetes, la verema, de les fulles caient…, de l’inici de la Tardor.

Després del setembre, la natura adormirà la terra i entrarà en un estat de letàrgia i de conservació. Començarà el període del fred que neteja abans del rebrotar de la Primavera. En l’etern cicle de la natura, el setembre és un mes d’introspecció i descans, de calma i reflexió.

Però és també un temps de treball i de previsió. Ara és el moment en què els ramats tornen a la terra baixa, a passar la hivernada. I és el temps de llaurar la terra per als conreus. És també el millor moment per treballar al bosc, amb la neteja i fent llenya per a l’hivern.

 

Ho sabies?

EL MILLOR TEMPS per plantar els espinacs és la Lluna Vella de setembre.

DIUEN QUE LES ARRELS de figuera poden entrar fins a 100 metres sota terra.

LA LLUNA VELLA potencia el gust, el color i l’aroma de qualsevol tipus de fruita. Collida de Quart Minvant, la fruita és molt menys duradora.

MOLTS ALIMENTS AJUDEN a aixecar l’ànim. La taronja, per exemple, tempera el nerviosisme i el malhumor. El plàtan, pel seu contingut en magnesi, redueix l’ansietat i millora la qualitat del son.

 

 

Deixa un comentari