Fem conserves de bolets
CONSERVA DE BOLETS EN SAL
Un dels sistemes més senzills per guardar bolets consisteix en conservar-los en sal. Nets i rentats, es bullen lleugerament, dos o tres minuts.
S’escorren i es posen dins un pot, fent capes successives de bolets i sal fins a omplir el pot del tot. Es deixen reposar una nit, i l’endemà s’acaba d’omplir el pot amb l’aigua en què havien bullit, procurant que no hi quedin bombolles d’aire. Abans de consumir-los, cal posar- los a dessalar unes quantes hores en aigua.
BOLETS CONSERVATS EN VINAGRE
És tradicional la conserva de bolets en vinagre, però cal vigilar que els bolets no perdin aroma. Per això, el vinagre més indicat és el que resulta d’una barreja a parts iguals de vinagre de vi blanc i de poma.
A cada pot de conserva, s’hi pot posar 2 grans d’all, una branqueta de romaní o farigola, grans de pebre o bé un bitxo sencer. La preparació consisteix en escaldar els bolets i posar-los dins el recipient. Cobriu-los de vinagre amb un tel d’oli d’oliva a sobre i tapeu-los hermèticament.
Feu me arrivar info dels proper cursets. Gracies
Hola, Enric.
Fem tallers pactats amb grups ja formats (a partir de sis persones).
Ens dieu la vostra àrea d’interès i pactem horari i dia del taller, així com les activitats.
Que vagi bé!