Tallers i sortides

Periòdicament fem sortides i tallers pràctics per compartir les ensenyances que ens han transmès els avis. Usem els cinc sentits per viure experiències útils i enriquidores. Els tallers els fem a Cal Cordill, a Solsona.

TALLERS PER A TOTS ELS GUSTOS I TOTES LES EDATS

Taller de les herbes. Aprenem a reconèixer les principals plantes medicinals de casa nostra. Tots els secrets per cuidar-les, recol·lectar-les i usar-les com a condiment culinari i com a remei casolà. Coneixem les virtuts de les principals plantes del nostre entorn. Aprenem  a treballar-les perquè es converteixin en el primer remei per a problemes de pell, constipats, problemes digestius, nervis…

Taller de la coca i el pa de coca. És un producte molt nostre. L’aliment festiu més important del Calendari gastronòmic de Catalunya. No hi ha cap producte que aparegui tan sovint al Costumari català. És la coca. Dolça o salada. Si és dolça li diem coca (de pa o d’ou, de forner o de sant Joan). Si és salada li diem pa de coca (ideal per a un bon pa amb tomàquet). No pot ser que no sapiguem fer una coca a casa. És molt fàcil. Atreviu-vos a fer-ne al forn de casa. Si voleu aprendre a fer-ne, veniu a Cal Cordill.

Taller del pa de pessic i el iogurt. Aquest pa de pessic es convertirà en la base de tots els vostre pastissos casolans. Només tres ingredients: farina, ous i sucre. No fa falta res més. Una estoneta de treball, i res més. El mateix podem dir dels iogurts casolans: sense despesa d’electricitat, només amb llet. Molt fàcil de fer. Tot sa i natural.

Juguem al Mil-en-branca. Juguem en grup al joc dels refranys. Repassem els proverbis i les dites més populars de la nostra cultura.

Ens fem el calendari català. Què cal saber per fer-nos el nostre propi calendari? Calendaris de paret i calendaris de taula. Aprenem la història de les nostres festes (les fixes i les lunars): el santoral i les dades astronòmiques. Personalitzem el calendari a la mida de la nostra família.

tels. 93 284 03 52    i    649 91 31 29        gratalectura@gmail.com

2 thoughts on “Tallers i sortides

 • 27 de novembre de 2014 at 16:50
  Permalink

  Hola, agrairíem ens informeu dates i preus dels vostres tallers i sortides. Gràcies, Núria Fernàndez

  Contestar
 • 17 de setembre de 2016 at 19:51
  Permalink

  Hola!
  Voldria informació sobre el tallers de les herbes: dates, lloc…

  Gràcies!

  Contestar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *